Ocena:
0
Blackthorn
Pora serwowania: jako aperitif
Składniki:
- 45 ml Irish whisky
- 25 ml Wytrawny wermut
- 2-3 krople Anyżówka
- 2-3 krople Angostura
- 1 Pasek skórki z cytryny
- 5-6 Kostki lodu
- 45 ml Irish whisky
- 25 ml Wytrawny wermut
- 2-3 krople Anyżówka
- 2-3 krople Angostura
- 1 Pasek skórki z cytryny
- 5-6 Kostki lodu
Przygotowanie:
- Kostki lodu włożyć do szklanicy barmańskiej, następnie dodać pozostałe składniki (poza cytryną).
- Wymieszać łyżką barową przez około 8-10 sekund.
- Wszystko przecedzić przez sitko barowe do kieliszka koktajlowego.
- Na koniec, pasek skórki z cytryny wycisnąć nad kieliszkiem, do momentu uwolnienia olejków eterycznych, po czym włożyć do szklanki.



Sandy Collins
Apple Martini
French Martini
Sea Breeze
Valentino
Mojito bezalkoholowe
Blue Monday
Chivas Collins
Green mexican