Koktajl na bazie:

Blackthorn

Ocena:

0

Blackthorn

W szklanicy barmańskiej Kieliszek koktajlowy Wysoka zawartość alkoholu

Pora serwowania: jako aperitif

Składniki:

- 45 ml Irish whisky
- 25 ml Wytrawny wermut
- 2-3 krople Anyżówka
- 2-3 krople Angostura
- 1 Pasek skórki z cytryny
- 5-6 Kostki lodu
Przygotowanie:
  • Kostki lodu włożyć do szklanicy barmańskiej, następnie dodać pozostałe składniki (poza cytryną).
  • Wymieszać łyżką barową przez około 8-10 sekund.
  • Wszystko przecedzić przez sitko barowe do kieliszka koktajlowego.
  • Na koniec, pasek skórki z cytryny wycisnąć nad kieliszkiem, do momentu uwolnienia olejków eterycznych, po czym włożyć do szklanki.

Komentarze użytkowników

Jeszcze nikt nie zostawił swojego komentarza... Bądż pierwszy i skomentuj ten materiał!

Newsletter

Zapisz się do naszego newslettera, a my co piątek dostarczymy ci najlepsze przepisy na weekend prosto na twoją skrzynke!