 
		Ocena:
8.0
Hondarribia
Pora serwowania: jako aperitif
				Składniki:
- 40 ml Szkocka whisky
- 15 ml Campari
- 15 ml Czerwony wermut
- 1 Pasek skórki z cytryny
- 5-6 Kostki lodu
			
				
			- 40 ml Szkocka whisky
- 15 ml Campari
- 15 ml Czerwony wermut
- 1 Pasek skórki z cytryny
- 5-6 Kostki lodu
				Przygotowanie:
				
	
		- Kostki lodu włożyć do szklanicy barmańskiej, następnie wlać whisky, Campari oraz wermut.
- Wymieszać dokładnie łyżką barową przez około 8-10 sekund.
- Przecedzić przez sitko barowe do kieliszka koktajlowego.
- Pasek skórki z cytryny wycisnąć do kieliszka, do momentu uwolnienia olejków eterycznych, po czym włożyć do koktajlu.
Wariant: Old Pal
Old Pal otrzymamy zamieniając nieco składniki. Zamiast szkockiej whisky - kanadyjska, zaś czerwony wermut zastępujemy wytrawnym wermutem. Uzyskamy w ten sposób bardziej wytrawny short drink, który podaje się jako aperitif.



 
			 
			 
			 
		 
			 
			 
			 
			 Sandy Collins
Sandy Collins Apple Martini
Apple Martini French Martini
French Martini Sea Breeze
Sea Breeze Valentino
Valentino Mojito bezalkoholowe
Mojito bezalkoholowe Blue Monday
Blue Monday Chivas Collins
Chivas Collins Green mexican
Green mexican