Ocena:
0
Gaslight
Pora serwowania: o każdej porze
Składniki:
- 40 ml Szkocka whisky
- 20 ml Czerwony wermut
- 10 ml Pomarańczowy curaçao
- 1 Pasek skórki z cytryny
- 5-6 Kostki lodu
- 40 ml Szkocka whisky
- 20 ml Czerwony wermut
- 10 ml Pomarańczowy curaçao
- 1 Pasek skórki z cytryny
- 5-6 Kostki lodu
Przygotowanie:
- Kostki lodu włożyć do szklanicy barmańskiej, następnie dodać whisky, wermut i curacao.
- Wymieszać łyżką barową przez około 8-10 sekund.
- Przecedzić przez sitko barowe do kieliszka koktajlowego.
- Na koniec, pasek skórki z cytryny wycisnąć nad kieliszkiem, do momentu uwolnienia olejków eterycznych, po czym włożyć do trunku.



Sandy Collins
Apple Martini
French Martini
Sea Breeze
Valentino
Mojito bezalkoholowe
Blue Monday
Chivas Collins
Green mexican