
Ocena:
0
Singapore Sling II
Pora serwowania: o każdej porze
Składniki:
- 40 ml Gin
- 20 ml Likier cherry brandy
- 20 ml Świeżo wyciśnięty sok z cytryny
- 10 ml Grenadyna
- 10 ml Likier Benedictine
- 40 ml Sok ananasowy (ze świeżych owoców)
- 1 dash Angostura
- 160 ml Zimna woda sodowa
- 1 wisienka koktajlowa
- 5-6 Kostki lodu
- 40 ml Gin
- 20 ml Likier cherry brandy
- 20 ml Świeżo wyciśnięty sok z cytryny
- 10 ml Grenadyna
- 10 ml Likier Benedictine
- 40 ml Sok ananasowy (ze świeżych owoców)
- 1 dash Angostura
- 160 ml Zimna woda sodowa
- 1 wisienka koktajlowa
- 5-6 Kostki lodu
Przygotowanie:
- Kostki lodu włożyć do shakera, następnie wlać pozostałe składniki płynne (poza wodą sodową).
- Dokładnie wymieszać w shakerze, po czym odcedzić do szklanki highball na kilka kostek lodu.
- Dopełnić koktajl wodą sodową i lekko zamieszać łyżką barową.
- Krawędź szklanki udekorować kawałkiem ananasa i wisienką koktajlową.