Ocena:
0
Floridita Bronx
Pora serwowania: jako aperitif
Składniki:
- 45 ml Gin
- 10 ml Wytrawny wermut
- 10 ml Czerwony wermut
- 5 ml Curaçao
- 1 wisienka koktajlowa
- 5-6 Kostki lodu
- 45 ml Gin
- 10 ml Wytrawny wermut
- 10 ml Czerwony wermut
- 5 ml Curaçao
- 1 wisienka koktajlowa
- 5-6 Kostki lodu
Przygotowanie:
- Do szklanicy barmańskiej należy włożyć kostki lodu, wlać wytrawny i czerwony wermut oraz curacao.
- Wymieszać łyżką barową przez około 8-10 sekund.
- Wszystko przecedzić przez sitko barowe do kieliszka koktajlowego.
- Na koniec włożyć wisienkę koktajlową. Gotowe!
Historia:
Ta odmiana koktajlu Bronx powstała w latach 20-tych XX wieku w Hawanie na Kubie, w barze o nazwie Florida, aktualnie zwany jako Floridita.
Tagi: