Koktajl na bazie:

Claridge

Ocena:

0

Claridge

W szklanicy barmańskiej Kieliszek koktajlowy Średnia zawartość alkoholu

Pora serwowania: jako aperitif

Składniki:

- 40 ml Gin
- 20 ml Wytrawny wermut
- 5 ml Curaçao triple sec
- 5 ml Likier apricot brandy
- 5-6 Kostki lodu
Przygotowanie:
  • Do szklanicy barmańskiej włożyć kostki lodu, wlać gin, wermut, curacao i apricot brandy.
  • Wszystko wymieszać łyżką barową przez około 8-10 sekund.
  • Następnie przecedzić przez sitko barowe do koktajlowego kieliszka. Gotowe!
Tagi:

Komentarze użytkowników

Jeszcze nikt nie zostawił swojego komentarza... Bądż pierwszy i skomentuj ten materiał!

Newsletter

Zapisz się do naszego newslettera, a my co piątek dostarczymy ci najlepsze przepisy na weekend prosto na twoją skrzynke!