
Ocena:
0
Astoria
Pora serwowania: jako aperitif
Składniki:
- 40 ml Gin
- 30 ml Wytrawny wermut
- 2-3 krople Orange bitter
- 1 Pasek skórki z pomarańczy
- 5-6 Kostki lodu
- 40 ml Gin
- 30 ml Wytrawny wermut
- 2-3 krople Orange bitter
- 1 Pasek skórki z pomarańczy
- 5-6 Kostki lodu
Przygotowanie:
- Do szklanicy barmańskiej włożyć kostki lodu, następnie wlać kolejno gin, wermut i orange bitter.
- Wszystko zamieszać łyżką barową przez około 8-10 sekund.
- Przecedzić miksturę przez sitko barowe do kieliszka koktajlowego.
- Pasek skórki z pomarańczy wycisnąć nad kieliszkiem, do uwolnienia olejków eterycznych, po czym włożyć do koktajlu.
Tagi: orange bitter, Pomarańcza