
Ocena:
7.0
Ambrosia
Pora serwowania: o każdej porze
Składniki:
- 90 ml Wytrawny szampan, mocno oziębiony
- 10 ml Koniak
- 10 ml Calvados
- 5 ml Świeżo wyciśnięty sok z cytryny
- 5 ml Curaçao triple sec
- 1 Pasek skórki z pomarańczy
- 90 ml Wytrawny szampan, mocno oziębiony
- 10 ml Koniak
- 10 ml Calvados
- 5 ml Świeżo wyciśnięty sok z cytryny
- 5 ml Curaçao triple sec
- 1 Pasek skórki z pomarańczy
Przygotowanie:
- Do kieliszka od szampana wlać szampan, koniak, calvados, sok z cytryny i curacao.
- Koktajl delikatnie wymieszać łyżką barową przez około 2-3 sekundy.
- Plasterek skórki z pomarańczy wycisnąć do kieliszka, do momentu uwolnienia olejków eterycznych, po czym włożyć do koktajlu.