Ocena:
7.0
Ambrosia
Pora serwowania: o każdej porze
Składniki:
- 90 ml Wytrawny szampan, mocno oziębiony
- 10 ml Koniak
- 10 ml Calvados
- 5 ml Świeżo wyciśnięty sok z cytryny
- 5 ml Curaçao triple sec
- 1 Pasek skórki z pomarańczy
- 90 ml Wytrawny szampan, mocno oziębiony
- 10 ml Koniak
- 10 ml Calvados
- 5 ml Świeżo wyciśnięty sok z cytryny
- 5 ml Curaçao triple sec
- 1 Pasek skórki z pomarańczy
Przygotowanie:
- Do kieliszka od szampana wlać szampan, koniak, calvados, sok z cytryny i curacao.
- Koktajl delikatnie wymieszać łyżką barową przez około 2-3 sekundy.
- Plasterek skórki z pomarańczy wycisnąć do kieliszka, do momentu uwolnienia olejków eterycznych, po czym włożyć do koktajlu.



Sandy Collins
Apple Martini
French Martini
Sea Breeze
Valentino
Mojito bezalkoholowe
Blue Monday
Chivas Collins
Green mexican