Koktajl na bazie:

Champagne Cocktail

Ocena:

0

Champagne Cocktail

Bezpośrednio w kieliszku Kieliszek do szampana Średnia zawartość alkoholu

Pora serwowania: o każdej porze

Składniki:

- 100 ml Wytrawny szampan, mocno oziębiony
- 1 Kostka cukru
- 3-4 krople Angostura
- 20 ml Koniak
Przygotowanie:
  • Kostkę cukru nasączoną angosturą włożyć do kieliszka od szampana.
  • Następnie wlać szampan i koniak.
  • Koktajl delikatnie wymieszać łyżką barową przez około 2-3 sekundy, nie naruszając kostki cukru na dnie.

Wariant: Americana

Koktajl ten otrzymamy zastępując koniak bourbonem. Powstanie w ten sposób short drink o bardziej intensywnym posmaku dębu, podawany o każdej porze.

Komentarze użytkowników

Jeszcze nikt nie zostawił swojego komentarza... Bądż pierwszy i skomentuj ten materiał!

Newsletter

Zapisz się do naszego newslettera, a my co piątek dostarczymy ci najlepsze przepisy na weekend prosto na twoją skrzynke!