Ocena:
0
Moulin Rouge
Pora serwowania: jako aperitif
Składniki:
- 20 ml Likier apricot brandy
- 20 ml Gin
- 20 ml Świeżo wyciśnięty sok z cytryny
- 10 ml Grenadyna
- 100 ml Zimny szampan
- 3-4 Kostki lodu
- 20 ml Likier apricot brandy
- 20 ml Gin
- 20 ml Świeżo wyciśnięty sok z cytryny
- 10 ml Grenadyna
- 100 ml Zimny szampan
- 3-4 Kostki lodu
Przygotowanie:
- Kostki lodu włożyć do shakera, następnie dodać pozostałe składniki (poza szampanem). Wymieszać dokładnie.
- Odcedzić koktajl przez sitko barowe do kieliszka od szampana.
- Dopełnić drink szampanem.
- Na koniec, udekorować koktajl połówką plasterka pomarańczy i wisienką koktajlową.