
Ocena:
0
Champagne Flip
Pora serwowania: jako aperitif
Składniki:
- 10 ml Koniak
- 40 ml Białe wino
- 10 ml Syrop z cukru trzcinowego
- 20 ml Śmietanka UHT
- 1 Żółtko
- 40 Zimny szampan
- 1 Gałka muszkatołowa
- 3-4 Kostki lodu
- 10 ml Koniak
- 40 ml Białe wino
- 10 ml Syrop z cukru trzcinowego
- 20 ml Śmietanka UHT
- 1 Żółtko
- 40 Zimny szampan
- 1 Gałka muszkatołowa
- 3-4 Kostki lodu
Przygotowanie:
- Kostki lodu oraz pozostałe składniki (poza szampanem) energicznie i krótko wymieszać w shakerze.
- Odcedzić przez sitko barowe bezpośrednio do kieliszka od szampana i dopełnić zimnym szampanem.
- Udekorować startą gałką muszkatołową.