Ocena:
0
Vermouth-Cassis
Pora serwowania: jako aperitif
Składniki:
- 55 ml Wytrawny wermut
- 15 ml Likier creme de cassis
- 1 Pasek skórki z cytryny
- 3-4 Kostki lodu
- 55 ml Wytrawny wermut
- 15 ml Likier creme de cassis
- 1 Pasek skórki z cytryny
- 3-4 Kostki lodu
Przygotowanie:
- Kostki lodu włożyć do szklanki old-fashioned, następnie wlać wermut oraz likier creme de cassis.
- Wymieszać dokładnie łyżką barową przez około 8-10 sekund.
- Na koniec, pasek skórki z cytryny wycisnąć do szklanki, do momentu uwolnienia olejków eterycznych, po czym dodać do koktajlu.



Sandy Collins
Apple Martini
French Martini
Sea Breeze
Valentino
Mojito bezalkoholowe
Blue Monday
Chivas Collins
Green mexican