Ocena:
0
Adonis
Pora serwowania: jako aperitif
Składniki:
- 40 ml Sherry fino
- 30 ml Czerwony wermut
- 2-3 krople Orange bitter
- 1 Pasek skórki z pomarańczy
- 5-6 Kostki lodu
- 40 ml Sherry fino
- 30 ml Czerwony wermut
- 2-3 krople Orange bitter
- 1 Pasek skórki z pomarańczy
- 5-6 Kostki lodu
Przygotowanie:
- Kostki lodu włożyć do szklanicy barmańskiej, następnie wlać sherry, wermut oraz orange bitter.
- Wymieszać dokładnie łyżką barową przez około 8-10 sekund.
- Całość przecedzić przez sitko barowe bezpośrednio do kieliszka koktajlowego.
- Pasek skórki z pomarańczy wycisnąć do kieliszka, do momentu uwolnienia olejków eterycznych, po czym dodać do koktajlu.



Sandy Collins
Apple Martini
French Martini
Sea Breeze
Valentino
Mojito bezalkoholowe
Blue Monday
Chivas Collins
Green mexican