Ocena:
0
Presidente
Pora serwowania: jako aperitif
Składniki:
- 45 ml Jasny rum kubański
- 20 ml Wytrawny wermut
- 5 ml Grenadyna
- 1 Pasek skórki z cytryny
- 1 wisienka koktajlowa
- 5-6 Kostki lodu
- 45 ml Jasny rum kubański
- 20 ml Wytrawny wermut
- 5 ml Grenadyna
- 1 Pasek skórki z cytryny
- 1 wisienka koktajlowa
- 5-6 Kostki lodu
Przygotowanie:
- Kostki lodu włożyć do szklanicy barmańskiej, następnie wlać rum, wermut i grenadynę.
- Wymieszać dokładnie łyżką barową przez około 8-10 sekund.
- Przecedzić przez sitko barowe do kieliszka koktajlowego.
- Pasek skórki z cytryny wycisnąć do kieliszka, do uwolnienia olejków eterycznych, po czym wyrzucić.
- Na koniec, dodać wisienkę koktajlową.