
Ocena:
0
Treacle
Pora serwowania: o każdej porze
Składniki:
- 50 ml Ciemny rum jamajski
- 2-3 krople Angostura
- 1 Kostka cukru
- 20 ml Sok jabłkowy (ze świeżych owoców)
- 1 Pasek skórki z cytryny
- 3-4 Kostki lodu
- 50 ml Ciemny rum jamajski
- 2-3 krople Angostura
- 1 Kostka cukru
- 20 ml Sok jabłkowy (ze świeżych owoców)
- 1 Pasek skórki z cytryny
- 3-4 Kostki lodu
Przygotowanie:
- Kostkę cukru nasączoną angosturą włożyć do szklanki old-fashioned, po czym cukier rozgnieść tłuczkiem.
- Do szklanki dodać lód, rum i sok jabłkowy.
- Wymieszać dokładnie łyżką barową przez około 10 sekund.
- Pasek skórki z cytryny wycisnąć do szklanki, do momentu uwolnienia olejków eterycznych, następnie dodać do koktajlu.