Ocena:
0
Max Joseph
Pora serwowania: jako aperitif
Składniki:
- 80 ml Zimny szampan
- 10 ml Likier apricot brandy
- 10 ml Białe porto
- 20 ml Calvados
- 2 dashe Orange bitter
- 3-4 Kostki lodu
- 1 wisienka koktajlowa
- 80 ml Zimny szampan
- 10 ml Likier apricot brandy
- 10 ml Białe porto
- 20 ml Calvados
- 2 dashe Orange bitter
- 3-4 Kostki lodu
- 1 wisienka koktajlowa
Przygotowanie:
- Kostki lodu włożyć do szklanicy barmańskiej, następnie wlać resztę składników (poza szampanem).
- Wymieszać dokładnie i przelać przez sitko do kieliszka. Dopełnić szampanem.
- Do koktajlu wycisnąć skórką z pomarańczy i dodać do koktajlu razem z wisienką koktajlową.