Koktajl na bazie:

Ginger Champagne

Ocena:

0

Ginger Champagne

Bezpośrednio w kieliszku Kieliszek do szampana Średnia zawartość alkoholu

Pora serwowania: o każdej porze

Składniki:

- 100 ml Wytrawny szampan, mocno oziębiony
- 20 ml Wódka
- 1 kawałek Korzeń imbiru
Przygotowanie:
  • Odkroić kawałek imbiru o grubości i długości około 1 cm. Następnie włożyć go do kieliszka do szampanu.
  • Wlać szampan i wódkę do kieliszka.
  • Koktajl delikatnie wymieszać łyżką barową przez około 2-3 sekundy.

Historia:

Ginger Champagne to uproszczona wersja koktajlu Benderitter. Stworzył go w 1995 roku Colin Field w barze Hemingway hotelu Ritz w Paryżu. Drink ten przyrządza się z nalewką imbirową.

Komentarze użytkowników

Jeszcze nikt nie zostawił swojego komentarza... Bądż pierwszy i skomentuj ten materiał!

Newsletter

Zapisz się do naszego newslettera, a my co piątek dostarczymy ci najlepsze przepisy na weekend prosto na twoją skrzynke!