
Ocena:
0
Just Try
Pora serwowania: po posiłku
Składniki:
- 40 ml Gin
- 10 ml Wytrawny wermut
- 10 ml Żółty likier Chartreuse
- 10 ml Likier Grand Marnier Cordon Rouge
- 1 Pasek skórki z cytryny
- 5-6 Kostki lodu
- 40 ml Gin
- 10 ml Wytrawny wermut
- 10 ml Żółty likier Chartreuse
- 10 ml Likier Grand Marnier Cordon Rouge
- 1 Pasek skórki z cytryny
- 5-6 Kostki lodu
Przygotowanie:
- Kostki lodu włożyć do szklanicy barmańskiej, następnie wlać gin, wermut i oba likiery.
- Wymieszać łyżką barową przez około 8-10 sekund.
- Dokładnie przecedzić przez sitko barowe do kieliszka koktajlowego.
- Na koniec, wycisnąć nad kieliszkiem pasek skórki z cytryny, do momentu uwolnienia olejków eterycznych, po czym dodać do kieliszka.