Koktajl na bazie:

Acacias

Ocena:

0

Acacias

W szklanicy barmańskiej Kieliszek koktajlowy Wysoka zawartość alkoholu

Pora serwowania: po posiłku

Składniki:

- 40 ml Gin
- 20 ml Likier Benedictine
- 10 ml Kirsch
- 5-6 Kostki lodu
Przygotowanie:
  • Kostki lodu włożyć do szklanicy barmańskiej, następnie wlać gin, likier i kirsch.
  • Wymieszać dokładnie łyżką barową przez około 8-10 sekund.
  • Na końcu przecedzić przez sitko barowe do kieliszka koktajlowego.

Historia:

Acacias to short drink, który został wymyślony przez pannę Doudjam. Trunek ten zwyciężył w 1928 roku w konkursie koktajli dla amatorów w Biarritz.

Tagi: Kirsch

Komentarze użytkowników

Jeszcze nikt nie zostawił swojego komentarza... Bądż pierwszy i skomentuj ten materiał!

Newsletter

Zapisz się do naszego newslettera, a my co piątek dostarczymy ci najlepsze przepisy na weekend prosto na twoją skrzynke!