Koktajl na bazie:

Sazerac

Ocena:

0

Sazerac

W szklanicy barmańskiej Szklanka typu Old-fashioned Średnia zawartość alkoholu

Pora serwowania: o każdej porze

Przygotowanie:
  • Do szklanicy barmańskiej włożyć kostkę cukru, następnie nasączyć ją Peychaud's bitter i rozgnieść tłuczkiem.
  • Do cukru włożyć kostki lodu, po czym wlać wodę, whiskey i anyżówkę. Wymieszać łyżką barową przez około 10 sekund.
  • Pasek skórki z cytryny wycisnąć do szklanicy barmańskiej, do momentu uwolnienia olejków eterycznych, po czym wyrzucić.
  • Wszystko przecedzić do szklanki typu old-fashioned.

Komentarze użytkowników

Jeszcze nikt nie zostawił swojego komentarza... Bądż pierwszy i skomentuj ten materiał!

Newsletter

Zapisz się do naszego newslettera, a my co piątek dostarczymy ci najlepsze przepisy na weekend prosto na twoją skrzynke!