Koktajl na bazie:

Coffee Nudge

Ocena:

0

Coffee Nudge

Bezpośrednio w kieliszku Szklanka typu Toddy Średnia zawartość alkoholu

Pora serwowania: zimą

Składniki:

- 30 ml Koniak
- 1 łyżka barowa Cukier puder
- 5 ml Likier kawowy
- 5 ml Brązowy likier creme de cacao
- 60 ml Gorąca kawa espresso
Przygotowanie:
  • Cukier puder wsypać do żaroodpornej szklanki toddy, po czym wlać koniak, oba likiery oraz kawę.
  • Koktajl dokładnie wymieszać łyżką barową przez około 5-6 sekund. Gotowe!

Wariant: French Coffee

Koktajl ten otrzymamy zastępując likier kawowy i creme de cacao 10 ml koniaku i dodając 1 łyżke barową cukru pudru. Powstanie w ten sposób mniej słodki short drink, doskonały na zimowe wieczory.

Komentarze użytkowników

Jeszcze nikt nie zostawił swojego komentarza... Bądż pierwszy i skomentuj ten materiał!

Newsletter

Zapisz się do naszego newslettera, a my co piątek dostarczymy ci najlepsze przepisy na weekend prosto na twoją skrzynke!