Ocena:
0
Prince of Wales
Pora serwowania: jako aperitif
Składniki:
- 20 ml Koniak
- 10 ml Pomarańczowy curaçao
- 1 dash Angostura
- 3 wisienka koktajlowa
- 1/2 Plaster cytryny
- 1/2 Plaster pomarańczy
- 90 ml Zimny szampan
- 2-3 Kostki lodu
- 20 ml Koniak
- 10 ml Pomarańczowy curaçao
- 1 dash Angostura
- 3 wisienka koktajlowa
- 1/2 Plaster cytryny
- 1/2 Plaster pomarańczy
- 90 ml Zimny szampan
- 2-3 Kostki lodu
Przygotowanie:
- Kilka kostek lodu włożyć do kieliszka do szampana, następnie wlać koniak, orange curacao i angosturę.
- Dolać szampana do pełna.
- Na koniec, udekorować 3 wisienkami koktajlowymi i po pół plasterka cytryny oraz pomarańczy.