Koktajl na bazie:

Caruso

Ocena:

0

Caruso

W szklanicy barmańskiej Kieliszek koktajlowy Średnia zawartość alkoholu

Pora serwowania: po posiłku

Składniki:

- 40 ml Gin
- 20 ml Wytrawny wermut
- 10 ml Zielony likier creme de menthe
- 5-6 Kostki lodu
Przygotowanie:
  • Kostki lodu oraz pozostałe składniki umieścić w szklanicy barmańskiej.
  • Dokładnie wymieszać łyżką barową przez około 8-10 sekund.
  • Na koniec, przecedzić przez sitko barowe do kieliszka koktajlowego.

Wariant: Knock-Out

To mocny short drink o anyżowym smaku, podawany wieczorem. Uzyskamy go zastępując 10 ml ginu 10 ml anyżówki. Drink ten powstał w latach 20-tych XX wieku przez Jeffa Dicksona w barze Wagram, w Paryżu.

Komentarze użytkowników

Jeszcze nikt nie zostawił swojego komentarza... Bądż pierwszy i skomentuj ten materiał!

Newsletter

Zapisz się do naszego newslettera, a my co piątek dostarczymy ci najlepsze przepisy na weekend prosto na twoją skrzynke!