Ocena:
0
Caruso
Pora serwowania: po posiłku
Składniki:
- 40 ml Gin
- 20 ml Wytrawny wermut
- 10 ml Zielony likier creme de menthe
- 5-6 Kostki lodu
- 40 ml Gin
- 20 ml Wytrawny wermut
- 10 ml Zielony likier creme de menthe
- 5-6 Kostki lodu
Przygotowanie:
- Kostki lodu oraz pozostałe składniki umieścić w szklanicy barmańskiej.
- Dokładnie wymieszać łyżką barową przez około 8-10 sekund.
- Na koniec, przecedzić przez sitko barowe do kieliszka koktajlowego.
Wariant: Knock-Out
To mocny short drink o anyżowym smaku, podawany wieczorem. Uzyskamy go zastępując 10 ml ginu 10 ml anyżówki. Drink ten powstał w latach 20-tych XX wieku przez Jeffa Dicksona w barze Wagram, w Paryżu.
Tagi: wermut, likier creme de menthe