Koktajl na bazie:

Attaboy

Ocena:

0

Attaboy

W shakerze Kieliszek koktajlowy Średnia zawartość alkoholu

Pora serwowania: jako aperitif

Składniki:

- 40 ml Gin
- 20 ml Wytrawny wermut
- 10 ml Grenadyna
- 1 Pasek skórki z cytryny
- 5-6 Kostki lodu
Przygotowanie:
  • Do shakera włożyć kostki lodu, po czym wlać gin, wermut oraz grenadynę.
  • Energicznie wymieszać w shakerze przez około 8-10 sekund.
  • Wszystko przecedzić przez sitko barowe do kieliszka koktajlowego.
  • Pasek skórki z cytryny wycisnąć nad kieliszkiem do uwolnienia olejków eterycznych, kolejno włożyć do koktajlu.
Tagi:

Komentarze użytkowników

Jeszcze nikt nie zostawił swojego komentarza... Bądż pierwszy i skomentuj ten materiał!

Newsletter

Zapisz się do naszego newslettera, a my co piątek dostarczymy ci najlepsze przepisy na weekend prosto na twoją skrzynke!