
Ocena:
6.7
Gibson
Pora serwowania: jako aperitif
Składniki:
- 60 ml Gin
- 10 ml Wytrawny wermut
- 1 Marynowana w occie cebulka koktajlowa
- 5-6 Kostki lodu
- 60 ml Gin
- 10 ml Wytrawny wermut
- 1 Marynowana w occie cebulka koktajlowa
- 5-6 Kostki lodu
Przygotowanie:
- Do szklanicy barmańskiej włożyć kostki lodu, wlać gin i wermut.
- Wymieszać łyżką barową przez około 8-10 sekund.
- Wszystko przecedzić przez sitko barowe do kieliszka koktajlowego.
- Na koniec włożyć cebulkę koktajlową. Gotowe do podania!
Wariant: Fino Martini
Fino Martini otrzymamy zastępując wytrawny wermut xeresem fino. Powstanie short drink o wytrawnym i lekkim smaku. Podobnie jak Gibson, podawany jako aperitif.
Tagi: