Koktajl na bazie:

Gibson

Ocena:

5.0

Gibson

W szklanicy barmańskiej Kieliszek koktajlowy Wysoka zawartość alkoholu

Pora serwowania: jako aperitif

Przygotowanie:
  • Do szklanicy barmańskiej włożyć kostki lodu, wlać gin i wermut.
  • Wymieszać łyżką barową przez około 8-10 sekund.
  • Wszystko przecedzić przez sitko barowe do kieliszka koktajlowego.
  • Na koniec włożyć cebulkę koktajlową. Gotowe do podania!

Wariant: Fino Martini

Fino Martini otrzymamy zastępując wytrawny wermut xeresem fino. Powstanie short drink o wytrawnym i lekkim smaku. Podobnie jak Gibson, podawany jako aperitif.

Tagi:

Komentarze użytkowników

Jeszcze nikt nie zostawił swojego komentarza... Bądż pierwszy i skomentuj ten materiał!

Newsletter

Zapisz się do naszego newslettera, a my co piątek dostarczymy ci najlepsze przepisy na weekend prosto na twoją skrzynke!