Ocena:
0
A Day at the Beach
Pora serwowania: o każdej porze
Składniki:
- 8-10 Kostki lodu
- 20 ml Grenadyna
- 160 ml Sok pomarańczowy (z koncentratu)
- 40 ml Malibu
- 20 ml Amaretto likier migdałowy
- 8-10 Kostki lodu
- 20 ml Grenadyna
- 160 ml Sok pomarańczowy (z koncentratu)
- 40 ml Malibu
- 20 ml Amaretto likier migdałowy
Przygotowanie:
- Do shakera włożyć lód, następnie wlać rum kokosowy, amaretto i sok pomarańczowy.
- Zamknąć shaker i mieszać energicznie przez około 8 do 10 sekudn.
- Do szklanki typu highball włożyć 4-5 kostki lodu.
- Przelać zawartość shakera do szklanki.
- Udekorować ćwiartką plasterka ananasa oraz jedną truskawką.
- Podawać od razu!
Opcjonalnie można zastąpić sok pomarańczowy napojem typu sprite, oczywiście wówczas nie wlewamy go do shakera tylko na koniec do szklanki i mieszamy 2-3 sekundy łyżką barmańską. Bąbelki zawarte w napoju łagodzą słodycz tego koktajlu tak że staje się on mniej słodki.