
Ocena:
8.0
Batida Abaci
Pora serwowania: o każdej porze
Składniki:
- 50 ml Rum cachaça
- 1 Plasterek świeżego ananasa, grubość 1cm
- 10 ml Świeżo wyciśnięty sok z limonki
- 10 ml Syrop z cukru trzcinowego
- 4-5 Kostki lodu, pokruszone
- 50 ml Rum cachaça
- 1 Plasterek świeżego ananasa, grubość 1cm
- 10 ml Świeżo wyciśnięty sok z limonki
- 10 ml Syrop z cukru trzcinowego
- 4-5 Kostki lodu, pokruszone
Przygotowanie:
- Plaster ananasa obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki.
- Pokruszony lód i kawałki ananasa włożyć do miksera, następnie wlać resztę składników.
- Miksować na mniejszych obrotach przez około 5-10 sekund, po czym zwiększyć obroty i miksować przez kolejne 15-30 sekund.
- Koktajl przelać do szklanki highball. Gotowe!