Ocena:
0
Pain Killer
Pora serwowania: o każdej porze
Składniki:
- 40 ml Jasny rum portorykański
- 90 ml Sok ananasowy (ze świeżych owoców)
- 30 ml Świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy
- 8 Łyżka barowa śmietanki kokosowej (z puszki)
- 4-5 Kostki lodu
- 40 ml Jasny rum portorykański
- 90 ml Sok ananasowy (ze świeżych owoców)
- 30 ml Świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy
- 8 Łyżka barowa śmietanki kokosowej (z puszki)
- 4-5 Kostki lodu
Przygotowanie:
- Kostki lodu włożyć do shakera, następnie wlać pozostałe składniki.
- Koktajl energicznie wymieszać w shakerze przez około 8-10 sekund.
- Przecedzić dokładnie przez sitko barowe do szklanki highball.
Wariant: Blue Havaiian
Koktajl otrzymamy zastępując sok z pomarańczy sokiem ananasowym (ze świeżych owoców) i dodając 10 ml niebieskiego curacao. Powstanie w ten sposób bardziej kolorowy long drink, podawany o każdej porze.