
Ocena:
0
Turf
Pora serwowania: jako aperitif
Składniki:
- 45 ml Gin
- 20 ml Wytrawny wermut
- 2-3 krople Likier maraschino
- 2-3 krople Anyżówka
- 2-3 krople Orange bitter
- 1 Pasek skórki z cytryny
- 5-6 Kostki lodu
- 45 ml Gin
- 20 ml Wytrawny wermut
- 2-3 krople Likier maraschino
- 2-3 krople Anyżówka
- 2-3 krople Orange bitter
- 1 Pasek skórki z cytryny
- 5-6 Kostki lodu
Przygotowanie:
- Kostki lodu oraz pozostałe składniki (poza skórką z cytryny) włożyć do szklanicy barmańskiej.
- Wymieszać łyżką barową przez około 8-10 sekund.
- Wszystko przecedzić przez sitko barowe do kieliszka koktajlowego.
- Na koniec, pasek skórki z cytryny wycisnąć do kieliszka, aż do momentu uwolnienia olejków eterycznych. Potem włożyć do koktajlu.
Tagi: