
Ocena:
0
Tequila Collins
Pora serwowania: o każdej porze
Składniki:
- 50 ml Tequila
- 30 ml Sok cytrynowy
- 20 ml Syrop z cukru trzcinowego
- 200 ml Zimna woda sodowa
- 5-6 Kostki lodu
- 1 Plaster cytryny
- 1 wisienka koktajlowa
- 50 ml Tequila
- 30 ml Sok cytrynowy
- 20 ml Syrop z cukru trzcinowego
- 200 ml Zimna woda sodowa
- 5-6 Kostki lodu
- 1 Plaster cytryny
- 1 wisienka koktajlowa
Przygotowanie:
- Kostki lodu włożyć do shakera, następnie dodać pozostałe składniki (poza wodą sodową).
- Shakerem dobrze wstrząsnąć, po czym odcedzić do szklanki highball na kilka kostek lodu.
- Dopełnić koktajl wodą sodową.
- Na koniec, udekorować plasterkiem cytryny i wisienką koktajlową.