Koktajl na bazie:

Mexicola

Ocena:

9.0

Mexicola

Bezpośrednio w kieliszku Szklanka typu Highball Niska zawartość alkoholu

Pora serwowania: o każdej porze

Składniki:

- 40 ml Tequila blanco 100% agawy
- 1/4 Limonka
- 130 ml Cola
- 4-5 Kostki lodu
Przygotowanie:
  • Pół ćwiartki limonki włożyć do szklanki highball. Kawałki limonki rozgnieść tłuczkiem.
  • Kostki lodu włożyć do szklanki, po czym wlać resztę składników.
  • Koktajl wymieszać dokładnie łyżką barową przez około 8-10 sekund.

Wariant: Tijuana Tea

Koktajl ten otrzymamy zastępując 10 ml coli 10 ml curacao triple sec. Powstanie słodszy long drink, podawany wieczorem.

Komentarze użytkowników

Jeszcze nikt nie zostawił swojego komentarza... Bądż pierwszy i skomentuj ten materiał!

Newsletter

Zapisz się do naszego newslettera, a my co piątek dostarczymy ci najlepsze przepisy na weekend prosto na twoją skrzynke!