Koktajl na bazie:

Tamanaco Dry

Ocena:

0

Tamanaco Dry

W szklanicy barmańskiej Kieliszek koktajlowy Wysoka zawartość alkoholu

Pora serwowania: jako aperitif

Składniki:

- 60 ml Gin
- 10 ml Jasne piwo
- 5-6 Kostki lodu
Przygotowanie:
  • Kostki lodu włożyć do szklanicy barmańskiej, następnie wlać pozostałe składniki.
  • Dokładnie wymieszać łyżką barową przez około 8-10 sekund.
  • Na koniec, przecedzić przez sitko barowe do kieliszka koktajlowego.

Historia:

Tamanaco Dry początkowo nazywany był Jack'artini. Drink ten powstał w latach 50-tych XX wieku przez Jacques'a Hebrarda w hotelu Tamanco w Caracas, Wenezuela.

Komentarze użytkowników

Jeszcze nikt nie zostawił swojego komentarza... Bądż pierwszy i skomentuj ten materiał!

Newsletter

Zapisz się do naszego newslettera, a my co piątek dostarczymy ci najlepsze przepisy na weekend prosto na twoją skrzynke!