
Ocena:
0
Breakfast Martini
Pora serwowania: rano
Składniki:
- 40 ml Gin
- 10 ml Świeżo wyciśnięty sok z cytryny
- 10 ml Curaçao triple sec
- 1 Łyżka barowa pomarańczowych konfitur
- 1 Pasek skórki z cytryny
- 5-6 Kostki lodu
- 40 ml Gin
- 10 ml Świeżo wyciśnięty sok z cytryny
- 10 ml Curaçao triple sec
- 1 Łyżka barowa pomarańczowych konfitur
- 1 Pasek skórki z cytryny
- 5-6 Kostki lodu
Przygotowanie:
- Do shakera włożyć kostki lodu, następnie wlać gin, sok z cytryny, curacao oraz pomarańczowe konfitury.
- Koktajl dokładnie wymieszać w shakerze przez około 8-10 sekund.
- Wszystko przecedzić przez sitko barowe i sitko stożkowe do kieliszka koktajlowego.
- Pasek skórki z cytryny należy pokroić na wąskie paseczki i dodać do koktajlu. Gotowe!
Tagi: Martini