Koktajl na bazie:

Red Snapper

Ocena:

10.0

Red Snapper

W szklanicy barmańskiej Szklanka typu Highball Średnia zawartość alkoholu

Pora serwowania: o każdej porze

Przygotowanie:
  • Kostki lodu włożyć do szklanicy barmańskiej, następnie dodać pozostałe składniki (poza selerem naciowym).
  • Wymieszać dokładnie łyżką barową przez około 8-10 sekund.
  • Dokładnie przecedzić przez sitko barowe do szklanki typu highball.
  • Na koniec, seler naciowy umyć i włożyć do koktajlu. Gotowe!

Historia:

Były barman z Harry's Bar w Paryżu - Fernand Petiot, zmienił nazwę koktajlu Bloody Mary na Red Snapper. Było to podyktowane przez dyrekcję hotelu Saint-Regis w Nowym Jorku, gdzie barman pracował od 1934 roku. Nazwa Bloody Mary uważana była za zbyt poufałą dla ich klientów. Koktajl Red Snapper początkowo był przyrządzany z wódką, obecnie jest on sporządzany z ginem, jako odmiana Bloody Mary.

Komentarze użytkowników

Jeszcze nikt nie zostawił swojego komentarza... Bądż pierwszy i skomentuj ten materiał!

Newsletter

Zapisz się do naszego newslettera, a my co piątek dostarczymy ci najlepsze przepisy na weekend prosto na twoją skrzynke!