Koktajl na bazie:

Ramos Gin Fizz

Ocena:

0

Ramos Gin Fizz

W shakerze Szklanka typu Highball Niska zawartość alkoholu

Pora serwowania: rano

Przygotowanie:
  • Widelcem ubić białko na pianę.
  • Kostki lodu włożyć do shakera i dodać 15 ml ubitego białka. Następnie wlać pozostałe składniki (poza wodą gazowaną).
  • Koktajl energicznie wymieszać w shakerze przez około 8-10 sekund.
  • Dokładnie przecedzić przez sitko barowe do szklanki typu highball.
  • Na koniec, dodać wodę gazowaną. Gotowe!

Historia:

Kolebką tego koktajlu, podobnie jak jazzu, jest Nowy Orlean. To właśnie tam, odmiana słynnego Gin Fizz, zaistniała w 1888 roku. Jego twórca - Henry C. Ramos, razem z bratem był właścicielem lokalu o nazwie Gin Fizz Palace. Pomimo tego, że lokal wkrótce został zamknięty, Henry Ramos ujawnił recepturę koktajlu, która trzymana była w tajemnicy.

Komentarze użytkowników

Jeszcze nikt nie zostawił swojego komentarza... Bądż pierwszy i skomentuj ten materiał!

Newsletter

Zapisz się do naszego newslettera, a my co piątek dostarczymy ci najlepsze przepisy na weekend prosto na twoją skrzynke!