 
		Ocena:
0
Ramos Gin Fizz
Pora serwowania: rano
				Składniki:
- 40 ml Gin
- 1 Białko
- 15 ml Świeżo wyciśnięty sok z cytryny
- 10 ml Świeżo wyciśnięty sok z limonki
- 10 ml Syrop z cukru trzcinowego
- 10 ml Śmietanka UHT
- 3-4 krople Woda kwiatu pomarańczy
- 80 ml Woda gazowana
- 5-6 Kostki lodu
			
				
			- 40 ml Gin
- 1 Białko
- 15 ml Świeżo wyciśnięty sok z cytryny
- 10 ml Świeżo wyciśnięty sok z limonki
- 10 ml Syrop z cukru trzcinowego
- 10 ml Śmietanka UHT
- 3-4 krople Woda kwiatu pomarańczy
- 80 ml Woda gazowana
- 5-6 Kostki lodu
				Przygotowanie:
				
	
		- Widelcem ubić białko na pianę.
- Kostki lodu włożyć do shakera i dodać 15 ml ubitego białka. Następnie wlać pozostałe składniki (poza wodą gazowaną).
- Koktajl energicznie wymieszać w shakerze przez około 8-10 sekund.
- Dokładnie przecedzić przez sitko barowe do szklanki typu highball.
- Na koniec, dodać wodę gazowaną. Gotowe!
Historia:
Kolebką tego koktajlu, podobnie jak jazzu, jest Nowy Orlean. To właśnie tam, odmiana słynnego Gin Fizz, zaistniała w 1888 roku. Jego twórca - Henry C. Ramos, razem z bratem był właścicielem lokalu o nazwie Gin Fizz Palace. Pomimo tego, że lokal wkrótce został zamknięty, Henry Ramos ujawnił recepturę koktajlu, która trzymana była w tajemnicy.



 
			 
			 
			 
		 
			 
			 
			 Sandy Collins
Sandy Collins Apple Martini
Apple Martini French Martini
French Martini Sea Breeze
Sea Breeze Valentino
Valentino Mojito bezalkoholowe
Mojito bezalkoholowe Blue Monday
Blue Monday Chivas Collins
Chivas Collins Green mexican
Green mexican