Koktajl na bazie:

Parisian

Ocena:

4.0

Parisian

W szklanicy barmańskiej Kieliszek koktajlowy Średnia zawartość alkoholu

Pora serwowania: o każdej porze

Przygotowanie:
  • Kostki lodu włożyć do szklanicy barmańskiej. Następnie dodać gin, wermut i likier z czarnych porzeczek.
  • Wymieszać łyżką barową przez około 8-10 sekund.
  • Wszystko przecedzić przez sitko barmańskie do kieliszka koktajlowego.
  • Nad kieliszkiem wycisnąć pasek skórki z cytryny, do momentu uwolnienia olejków eterycznych. Na końcu włożyć do koktajlu.

Historia:

Parisian to drink należący do dużej grupy koktajli stworzonych w latach 20-tych XX wieku z okazji promocji likieru creme de cassis.

Komentarze użytkowników

Jeszcze nikt nie zostawił swojego komentarza... Bądż pierwszy i skomentuj ten materiał!

Newsletter

Zapisz się do naszego newslettera, a my co piątek dostarczymy ci najlepsze przepisy na weekend prosto na twoją skrzynke!