Koktajl na bazie:

Nikolaschka

Ocena:

0

Nikolaschka

Bezpośrednio w kieliszku Kieliszek do degustacji Średnia zawartość alkoholu

Pora serwowania: po posiłku

Składniki:

- 40 ml Koniak
- 1 Plaster cytryny
- 2 łyżki barowe Cukier puder
Przygotowanie:
  • Koniak wlać do kieliszka do degustacji.
  • Kieliszek przykryć plasterkiem cytryny. Na wierzch wsypać cukier puder.
  • Na początku wyssać sok z cytryny z cukrem pudrem, po czym wypić koniak.

Ciekawostka:

Koktajl Nikolaschka na początku XX wieku zyskał dużą popularność w Niemczech.

Tagi: koniak, cytryna

Komentarze użytkowników

Jeszcze nikt nie zostawił swojego komentarza... Bądż pierwszy i skomentuj ten materiał!

Newsletter

Zapisz się do naszego newslettera, a my co piątek dostarczymy ci najlepsze przepisy na weekend prosto na twoją skrzynke!