Ocena:
0
Mulata
Pora serwowania: po posiłku
Składniki:
- 40 ml Ciemny rum kubański
- 20 ml Brązowy likier creme de cacao
- 10 ml Świeżo wyciśnięty sok z limonki
- 1 Pasek skórki z limonki
- 5-6 Kostki lodu
- 40 ml Ciemny rum kubański
- 20 ml Brązowy likier creme de cacao
- 10 ml Świeżo wyciśnięty sok z limonki
- 1 Pasek skórki z limonki
- 5-6 Kostki lodu
Przygotowanie:
- Kostki lodu włożyć do shakera, następnie wlać rum, likier i sok z limonki.
- Koktajl energicznie wymieszać w shakerze przez około 8-10 sekund.
- Przecedzić dokładnie przez sitko barowe do kieliszka koktajlowego.
- Pasek skórki z limonki wycisnąć do kieliszka, do momentu uwolnienia olejków eterycznych, po czym skórkę wyrzucić.