Ocena:
9.0
Mexican Tea
Pora serwowania: zimą
Składniki:
- 40 ml Tequila reposado 100% agawy
- 2 łyżki barowe Cukier puder
- 80 ml Gorąca herbata (np. cejlońska)
- 1 Pasek skórki z limonki
- 40 ml Tequila reposado 100% agawy
- 2 łyżki barowe Cukier puder
- 80 ml Gorąca herbata (np. cejlońska)
- 1 Pasek skórki z limonki
Przygotowanie:
- Do żaroodpornej szklanki toddy wsypać cukier, następnie dodać resztę składników (poza skórką z limonki).
- Wymieszać dokładnie łyżką barową przez około 8-10 sekund.
- Pasek skórki z limonki wycisnąć do szklanką, do momentu uwolnienia olejków eterycznych, po czym włożyć do koktajlu. Gotowe!



Sandy Collins
Apple Martini
French Martini
Sea Breeze
Valentino
Mojito bezalkoholowe
Blue Monday
Chivas Collins
Green mexican