Ocena:
10.0
Mexican Coffee
Pora serwowania: o każdej porze
Składniki:
- 40 ml Tequila reposado 100% agawy
- 50 ml Śmietanka UHT
- 80 ml Gorąca kawa espresso
- 10 ml Syrop z cukru trzcinowego
- 40 ml Tequila reposado 100% agawy
- 50 ml Śmietanka UHT
- 80 ml Gorąca kawa espresso
- 10 ml Syrop z cukru trzcinowego
Przygotowanie:
- Śmietankę UHT włożyć na 5 min do zamrażalnika.
- Śmietankę ubijać widelcem, do zgęstnienia.
- Gorącą kawę wlać do żaroodpornej szklanki toddy, następnie dodać tequilę i syrop cukrowy.
- Wymieszać dokładnie łyżką barową przez około 3-4 sekundy.
- Na koniec, rozłożyć ubitą śmietankę łyżką na koktajl.