Ocena:
0
Mai Tai
Pora serwowania: o każdej porze
Składniki:
- 30 ml Ciemny rum jamajski
- 20 ml Jasny rum rolniczy
- 15 ml Świeżo wyciśnięty sok z limonki
- 10 ml Orszada
- 5 ml Pomarańczowy curaçao
- 1/8 Limonka
- 1 mała gałązka świeża mięta
- 3-4 Kostki lodu, pokruszone
- 30 ml Ciemny rum jamajski
- 20 ml Jasny rum rolniczy
- 15 ml Świeżo wyciśnięty sok z limonki
- 10 ml Orszada
- 5 ml Pomarańczowy curaçao
- 1/8 Limonka
- 1 mała gałązka świeża mięta
- 3-4 Kostki lodu, pokruszone
Przygotowanie:
- Pokruszony lód włożyć do shakera, następnie wlać rum, sok z limonki, orszadę i curacao.
- Koktajl energicznie wymieszać w shakerze przez około 8-10 sekund.
- Napój przelać do szklanki old-fashioned.
- Na koniec, udekorować brzeg szklanki cząstką limonki i miętą.