Ocena:
0
Macka
Pora serwowania: jako aperitif
Składniki:
- 40 ml Gin
- 10 ml Wytrawny wermut
- 10 ml Czerwony wermut
- 10 ml Likier creme de cassis
- 110 ml Woda gazowana
- 1 Pasek skórki z cytryny
- 4-5 Kostki lodu
- 40 ml Gin
- 10 ml Wytrawny wermut
- 10 ml Czerwony wermut
- 10 ml Likier creme de cassis
- 110 ml Woda gazowana
- 1 Pasek skórki z cytryny
- 4-5 Kostki lodu
Przygotowanie:
- Kostki lodu oraz pozostałe składniki (poza skórką z cytryny) włożyć do szklanki typu highball.
- Wymieszać łyżką barową przez około 8-10 sekund.
- Pasek skórki z cytryny wycisnąć nad szklanką, aż do uwolnienie olejków eterycznych. Na koniec, skórkę dodać do koktajlu.



Sandy Collins
Apple Martini
French Martini
Sea Breeze
Valentino
Mojito bezalkoholowe
Blue Monday
Chivas Collins
Green mexican