Ocena:
0
Macka
Pora serwowania: jako aperitif
Składniki:
- 40 ml Gin
- 10 ml Wytrawny wermut
- 10 ml Czerwony wermut
- 10 ml Likier creme de cassis
- 110 ml Woda gazowana
- 1 Pasek skórki z cytryny
- 4-5 Kostki lodu
- 40 ml Gin
- 10 ml Wytrawny wermut
- 10 ml Czerwony wermut
- 10 ml Likier creme de cassis
- 110 ml Woda gazowana
- 1 Pasek skórki z cytryny
- 4-5 Kostki lodu
Przygotowanie:
- Kostki lodu oraz pozostałe składniki (poza skórką z cytryny) włożyć do szklanki typu highball.
- Wymieszać łyżką barową przez około 8-10 sekund.
- Pasek skórki z cytryny wycisnąć nad szklanką, aż do uwolnienie olejków eterycznych. Na koniec, skórkę dodać do koktajlu.