
Ocena:
10.0
Lady Killer
Pora serwowania: o każdej porze
Składniki:
- 30 ml Gin
- 60 ml Sok z passiflory (z koncentratu)
- 60 ml Sok ananasowy (ze świeżych owoców)
- 15 ml Curaçao triple sec
- 15 ml Likier apricot brandy
- 1 cząstka Pomarańcza
- 5-6 Kostki lodu
- 30 ml Gin
- 60 ml Sok z passiflory (z koncentratu)
- 60 ml Sok ananasowy (ze świeżych owoców)
- 15 ml Curaçao triple sec
- 15 ml Likier apricot brandy
- 1 cząstka Pomarańcza
- 5-6 Kostki lodu
Przygotowanie:
- Kostki lodu włożyć do shakera, po czym wlać gin, soki owocowe i pozostałe likiery.
- Koktajl energicznie wymieszać w shakerze przez około 8-10 sekund.
- Wszystko przecedzić przez barowe sitko do szklanki typu highball.
- Na koniec cząstkę pomarańczy naciąć w poprzek i nałożyć na krawędź szklanki. Gotowe do podania!
Historia:
Drink ten został wykreowany przez Petera Rotha na konkursie barmańskim - International Cocktail Competition w 1984 roku, który został zorganizowany przez International Bartenders Association. Wówczas zajął on I. miejsce.