Ocena:
10.0
Lady Killer
Pora serwowania: o każdej porze
Składniki:
- 30 ml Gin
- 60 ml Sok z passiflory (z koncentratu)
- 60 ml Sok ananasowy (ze świeżych owoców)
- 15 ml Curaçao triple sec
- 15 ml Likier apricot brandy
- 1 cząstka Pomarańcza
- 5-6 Kostki lodu
- 30 ml Gin
- 60 ml Sok z passiflory (z koncentratu)
- 60 ml Sok ananasowy (ze świeżych owoców)
- 15 ml Curaçao triple sec
- 15 ml Likier apricot brandy
- 1 cząstka Pomarańcza
- 5-6 Kostki lodu
Przygotowanie:
- Kostki lodu włożyć do shakera, po czym wlać gin, soki owocowe i pozostałe likiery.
- Koktajl energicznie wymieszać w shakerze przez około 8-10 sekund.
- Wszystko przecedzić przez barowe sitko do szklanki typu highball.
- Na koniec cząstkę pomarańczy naciąć w poprzek i nałożyć na krawędź szklanki. Gotowe do podania!
Historia:
Drink ten został wykreowany przez Petera Rotha na konkursie barmańskim - International Cocktail Competition w 1984 roku, który został zorganizowany przez International Bartenders Association. Wówczas zajął on I. miejsce.



Sandy Collins
Apple Martini
French Martini
Sea Breeze
Valentino
Mojito bezalkoholowe
Blue Monday
Chivas Collins
Green mexican