
Ocena:
0
Island In The Sun
Pora serwowania: o każdej porze
Składniki:
- 40 ml Ciemny rum jamajski
- 1 Plasterek świeżego ananasa, grubość 1cm
- 110 ml Sok ananasowy (ze świeżych owoców)
- 10 ml Likier Galliano
- 10 ml Likier apricot brandy
- 5 ml Świeżo wyciśnięty sok z cytryny
- 5 ml Syrop z cukru trzcinowego
- 5-6 Kostki lodu
- 40 ml Ciemny rum jamajski
- 1 Plasterek świeżego ananasa, grubość 1cm
- 110 ml Sok ananasowy (ze świeżych owoców)
- 10 ml Likier Galliano
- 10 ml Likier apricot brandy
- 5 ml Świeżo wyciśnięty sok z cytryny
- 5 ml Syrop z cukru trzcinowego
- 5-6 Kostki lodu
Przygotowanie:
- Z ananasa wykroić kawałek w kształcie trójkąta, nie obierać ze skóry.
- Kostki lodu włożyć do shakera, następnie wlać resztę składników.
- Koktajl energicznie wymieszać w shakerze przez około 8-10 sekund.
- Przecedzić całość przez sitko barowe do szklanki highball.
- Cząstkę ananasa zawiesić na brzegu szklanki.