
Ocena:
6.0
Iced Tea
Pora serwowania: o każdej porze
Składniki:
- 155 ml Cejlońska herbata
- 15 ml Świeżo wyciśnięty sok z cytryny
- 10 ml Syrop z cukru trzcinowego
- 1 Plaster cytryny
- 4-5 Kostki lodu
- 155 ml Cejlońska herbata
- 15 ml Świeżo wyciśnięty sok z cytryny
- 10 ml Syrop z cukru trzcinowego
- 1 Plaster cytryny
- 4-5 Kostki lodu
Przygotowanie:
- Zaparzyć herbatę, następnie przecedzić ją i odstawić do ochłodzenia.
- Kostki lodu włożyć do shakera, po czym wlać herbatę, sok z cytryny i syrop.
- Koktajl energicznie wymieszać w shakerze przez około 8-10 sekund.
- Wszystko przelać bezpośrednio do szklanki highball.
- Na koniec, dodać do koktajlu plasterek cytryny.
Tagi: Cejlońska herbata, cytryna