
Ocena:
0
Bull's Eye
Pora serwowania: o każdej porze
Składniki:
- 40 ml Świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy
- 10 ml Syrop z cukru trzcinowego
- 130 ml Ginger Ale
- 1 Plaster pomarańczy
- 4-5 Kostki lodu
- 40 ml Świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy
- 10 ml Syrop z cukru trzcinowego
- 130 ml Ginger Ale
- 1 Plaster pomarańczy
- 4-5 Kostki lodu
Przygotowanie:
- Kostki lodu włożyć do szklanki highball, następnie wlać sok z pomarańczy, syrop i ginger ale.
- Wymieszać dokładnie łyżką barową przez około 8-10 sekund.
- Na koniec, dodać plasterek pomarańczy.
Historia:
Koktajl Bull's Eye powstał pod koniec XIX wieku na podstawie jednej z najstarszych receptur na drink bezalkoholowy.
Tagi: Pomarańcza, Ginger Ale