Ocena:
10.0
Hurricane
Pora serwowania: wieczorem
Składniki:
- 20 ml Jasny rum portorykański
- 15 ml Ciemny rum kubański
- 15 ml Ciemny rum jamajski
- 50 ml Świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy
- 50 ml Sok ananasowy (ze świeżych owoców)
- 15 ml Świeżo wyciśnięty sok z limonki
- 5 ml Curaçao triple sec
- 5 ml Syrop z cukru trzcinowego
- 5 ml Grenadyna
- 4-5 Kostki lodu, pokruszone
- 20 ml Jasny rum portorykański
- 15 ml Ciemny rum kubański
- 15 ml Ciemny rum jamajski
- 50 ml Świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy
- 50 ml Sok ananasowy (ze świeżych owoców)
- 15 ml Świeżo wyciśnięty sok z limonki
- 5 ml Curaçao triple sec
- 5 ml Syrop z cukru trzcinowego
- 5 ml Grenadyna
- 4-5 Kostki lodu, pokruszone
Przygotowanie:
- Pokruszony lód włożyć do miksera, następnie wlać resztę składników.
- Miksować na małych obrotach przez około 5-10 sekund, po czym zwiększyć obroty i miksować przez kolejne 15-30 sekund.
- Gotowy koktajl przelać do szklanki highball. I gotowe!