Koktajl na bazie:

Hot Buttered Rum

Ocena:

0

Hot Buttered Rum

Bezpośrednio w kieliszku Szklanka typu Toddy Średnia zawartość alkoholu

Pora serwowania: zimą

Przygotowanie:
  • Masło, cukier, gałkę muszkatołową, cynamon oraz goździki włożyć do miski i ucierać, aż masa będzie dobrze zmieszana i gładka.
  • Następnie przełożyć do żaroodpornej szklanki toddy. Dodać sól, po czym wlać rum i wrzącą wodę.
  • Wymieszać dokładnie łyżką barową przez około 6-8 sekund. I gotowe!

Wariant: Hot Buttered Rum Cow

Koktajl otrzymamy zastępując wrzącą wodę wrzącym pełnym mlekiem UHT. Powstanie w ten sposób bardziej gęsty long drink, doskonały na zimowe wieczory.

Komentarze użytkowników

Jeszcze nikt nie zostawił swojego komentarza... Bądż pierwszy i skomentuj ten materiał!

Newsletter

Zapisz się do naszego newslettera, a my co piątek dostarczymy ci najlepsze przepisy na weekend prosto na twoją skrzynke!