Ocena:
0
Fish House Punch
Pora serwowania: zimą
Składniki:
- 20 ml Ciemny rum jamajski
- 20 ml Koniak
- 15 ml Świeżo wyciśnięty sok z cytryny
- 5 ml Likier creme de peche
- 1 łyżka barowa Cukier puder
- 70 ml Wrząca woda
- 20 ml Ciemny rum jamajski
- 20 ml Koniak
- 15 ml Świeżo wyciśnięty sok z cytryny
- 5 ml Likier creme de peche
- 1 łyżka barowa Cukier puder
- 70 ml Wrząca woda
Przygotowanie:
- Do żaroodpornej szklanki typu toddy wsypać cukier puder, następnie wlać resztę składników.
- Wymieszać dokładnie łyżką barową przez około 8-10 sekund.
Ciekawostka:
Koktajl ten można pić także na zimno. Jego receptura powstała w 1732 roku przez członków rybackiego klubu Fish House w Filadelfii, skąd wzięła się również jego nazwa.