Koktajl na bazie:

Fish House Punch

Ocena:

0

Fish House Punch

Bezpośrednio w kieliszku Szklanka typu Toddy Średnia zawartość alkoholu

Pora serwowania: zimą

Składniki:

- 20 ml Ciemny rum jamajski
- 20 ml Koniak
- 15 ml Świeżo wyciśnięty sok z cytryny
- 5 ml Likier creme de peche
- 1 łyżka barowa Cukier puder
- 70 ml Wrząca woda
Przygotowanie:
  • Do żaroodpornej szklanki typu toddy wsypać cukier puder, następnie wlać resztę składników.
  • Wymieszać dokładnie łyżką barową przez około 8-10 sekund.

Ciekawostka:

Koktajl ten można pić także na zimno. Jego receptura powstała w 1732 roku przez członków rybackiego klubu Fish House w Filadelfii, skąd wzięła się również jego nazwa.

Komentarze użytkowników

Jeszcze nikt nie zostawił swojego komentarza... Bądż pierwszy i skomentuj ten materiał!

Newsletter

Zapisz się do naszego newslettera, a my co piątek dostarczymy ci najlepsze przepisy na weekend prosto na twoją skrzynke!