Ocena:
10.0
Apple Pilar
Pora serwowania: o każdej porze
Składniki:
- 60 ml Sok jabłkowy (ze świeżych owoców)
- 1 gałązka Mięta
- 10 ml Syrop z cukru trzcinowego
- 110 ml Ginger Ale
- 4-5 Kostki lodu
- 60 ml Sok jabłkowy (ze świeżych owoców)
- 1 gałązka Mięta
- 10 ml Syrop z cukru trzcinowego
- 110 ml Ginger Ale
- 4-5 Kostki lodu
Przygotowanie:
- Umytą gałązkę mięty włożyć do szklanki highball.
- W następnej kolejności dodać kostki lodu oraz resztę składników.
- Tłuczkiem rozgnieść miętę, po czym wymieszać łyżką barową przez około 8-10 sekund. Gotowe!
Historia:
Koktajl Apple Pilar opracował w 1994 roku Colin Field w barze Hemingway w hotelu Ritz w Paryżu. Nazwa wzięła się od statku rybackiego Pilar, który Hemingway uwielbiał. Statek znalazł swoje miejsce w domu Hemingwaya w San Francisco de Paula na Kubie, który został przekształcony w muzeum.